Skoči na glavno vsebino

Naša šola je tudi letos sodelovala v projektu Tek podnebne solidarnosti. Projekt je namenjen ozaveščanju mladih o skrbi za okolje. Prek različnih dejavnosti so učenci spoznavali, kako lahko s svojimi dobrimi dejanji pripomorejo k temu, da bodo ljudje v najbolj ranljivih delih sveta manj trpeli. Učili smo se tudi ozaveščati druge o trajnostnem razvoju.
Nosilec projekta za našo podružnico je bil četrti razred. V razredu smo odigrali celotno dramsko igro Potovanja štrka Simona. Vsak mesec so učenci izdelali lutke in odigrali eno epizodo.
Vrhunec projekta pa je bil tek. Izvedli smo ga spomladi. Najprej so četrtošolci vsem razredom predstavili, za kaj se gre pri projektu. Nato so vsi učenci šole na kartončke napisale namene teka, naslednji dan pa smo šli teč v naravo. Tekli so 45 minut, učiteljice pa smo beležile pretečene metre. Učenci so bili izredno motivirani in vsi skupaj so pretekli 301 km. Vsi so bili zelo zadovoljni.
Izvajali pa smo še druge dejavnosti namenjene skrbi za našo Zemljo: urejanje okolice, obisk gozda, izdelava zapestnic, ki nas povezujejo in podobno.
Utrinki dejavnosti so vidni v galeriji.

Eva Arh,
vodja projekta

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost