Skoči na glavno vsebino

Petek, 20. 10. 2023, je za učence še prehitro minil. Po učenju ljudskih plesov v preduri so se učenci odpravili na igrišče. Tam so skupaj s člani društva Šola za zdravje telovadili v krogu. Vaje so vodili gosti in učenci so spoznali, da so gibalne vaje lahko tudi izvirno zabavne. Ob koncu so se temni oblaki razkadili in zaslutili so, da jih bo do konca pouka razveselilo sončno vreme. Obiskovalcem so se zahvalili za prihod in jih povabili, da se še kdaj srečamo.

Učenci so se vrnili v šolske prostore, kjer so ponovili znanje o požarni varnosti. Presenetil jih je znak za evakuacijo. Varno so zapustili šolske prostore in se zbrali na zbirnem mestu – na igrišču. Evakuacija je bila uspešno izvedena, gasilci pa so učence, ko so se primerno oblekli in obuli, pospremili do gasilnega doma. Tam so se razdelili v dve skupini – v prvi skupini so si ogledali prostore gasilnega doma in preizkusili gasilsko opremo, v drugi skupini pa so spoznali gasilsko vozilo ter preizkusili brizganje z gasilsko cevjo.

Po okusni šolski malici je potekalo dvajsetminutno delo na treh postajah v heterogenih skupinah, nato je sledila menjava. Na prvi postaji so učenci pobarvali svoje gasilsko vozilo, na drugi postaji so poglabljali svoje znanje o požarni varnosti in delu gasilcev ob poučnih posnetkih, na tretji postaji pa so izdelovali dekoracijo razreda in šole – plamene in gasilske škornje.

Ob dvanajstih pa so se pri učilnici na prostem začeli zbirati starši ter stari starši na kostanjevem pikniku. Gospod Boštjan Burnik je vztrajno pekel kostanj (hvala!), učenci in njihovi domači pa so si privoščili druženje ob jedači in pijači. Prijetno kramljanje in igra na zelenici okoli šole je še prehitro minila. Lepi spomini pa še ostajajo …

Hvala članom društva Šola za zdravje, gasilcem Francu Vrankarju, Boštjanu Burniku in Nataši Žebaljec, da je dan dejavnosti čudovito uspel!

Učitelji PŠ Sela

(Skupno 5 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost