Skoči na glavno vsebino

V zadnjih dveh mesecih pouka smo v podaljšanem bivanju doživeli veliko zanimivih stvari. Bili smo delavni, ustvarjali smo, sodelovali v natečajih, tekmovali iz logike ter še bi lahko kaj našteli.

Največ časa smo preživeli na svežem zraku. Tam smo plezali na drevesa, igrali nogomet na zelenici, obiskovali gozd in travnik ter v okviru nacionalne akcije o mikromobilnosti spoznali pravila vožnje s skirojem ter kolesom. Na igrišču so otroci naredili poligon in ga tudi preizkusili.

Bili smo solidarni in sodelovali v akciji Pokloni zvezek. Nekateri so prinesli tudi po več zvezkov, celo do šest. Zbrali smo tudi ovitke za zvezke ter svinčnike.

Sodelovali smo v Križnikovem natečaju, kjer so se potrudili vsi učenci, dva fanta pa sta se še posebej odrezala, saj je eden dosegel 2. mesto, hkrati pa je bil izdelek drugega učenca eno izmed desetih na javni razstavi.

Spoznavali smo vrednote prijateljstva in sodelovali v natečaju Dino-moj prijatelj. Sodelovali smo tudi v likovnem natečaju za bralno kazalo, ki ga je razpisalo Društvo bralna značka Slovenije. Veliko smo ustvarjali tudi za lepši izgled naše šole.

V okviru projekta Polžkov turizem smo si ogledali veliko knjig o Motniku, prebrali legende in pravljice iz našega konca ter tudi Križnikove pripovedke. Dva učenca sta narisala vsak svojega polžka, nato pa smo v njihovi hišici nalepili sličice motniških znamenitosti in jih tudi poimenovali.

Pri projektu Korak k sončku smo se igrali socialne igre, si ogledali dve animirani risanki, videoposnetek paraolimpijke Žive Lavrinc, napovednik za letošnje paraolimpijske igre ter posnetek učencev OŠ Komenda-Moste. Prebrali smo si nekaj knjig o drugačnosti (Drugačen, Veveriček posebne sorte, Muca vegetarijanka, Lev Rogi idr.), ter se o njih pogovarjali, si postavljali vprašanja ter poustvarjali (likovno, dramsko) njihovo vsebino. Izdelali smo tudi slepi poligon, ki so ga učenci z veseljem preizkusili in ugotovili, da ni tako enostavno kot izgleda.

Z učenci smo izdelali še domač bezgov sirup, ki nam je pri malici ter kosilu v zadnjih vročih šolskih dneh še kako prišel prav in nas odžejal.

Čisto proti koncu šolskega leta so učenci pokazali še svoje talente. Priredili smo namreč predstavo Motnik ima talent, za katerega smo vsi skupaj par tednov prej najprej napisali kriterije uspešnosti, po nastopih pa le-te tudi ocenili in komentirali. Ogledali smo si lahko plesno točko, pantomimo, poslušali smešne vice, ugibali imena držav, prevode nemških besed, … Nazadnje pa smo morali popiti še skrivnostni napitek in ugotoviti njegove sestavine. Zmagovalci so dobili okusno sladko nagrado.

Ko je bilo zelo vroče, naloga pa je še vedno vztrajala, smo si delo poenostavili in jo napisali kar zunaj. Bilo je krasno.

Nataša Klopčič,
učiteljica v OPB

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost